SELJOBRITIJI U DOBA KORONE

Published on 02/04,2021

 

Da li se sećate kad je jedna estradna pevačica donirala flaširane vode tokom poplava, pa prekrila pakovanje svojim slikama da narod vidi da je uz njih? Je l' ste i vi mislili da ne može niže od toga?

 

Kako smo samo bili naivni...

 

Svaki put kad smo pomislili da eri seljobritija dolazi kraj, naši estradni umetnici su se potrudili da nam dokažu da čekamo Godoa.

 

Od krimi mecena, preko pravljenja karijere od zadnjice, do zahtevanja subvencija jer "zašto da drugi imaju sve olakšice, a mi... vruće uštipke", naše zvezdetine su prešle kilometre i kilometre neplaćenih računa za struju i neprijavljenih prihoda na ruke, poznatijih kao "narukvice", u svojim luksuznim automobilima kupljenim od novca sirotinje.

Kada stignu u svoju oazu na Dedinju, obavezno pretražuju kako se pravilno izgovara ime modnog brenda, da kad dođu u emisiju kod Lee Kiš i strpaju koju kobasicu u svoju "Birkinku", pa naiđu na znatiželjne modne kritičare iz tabloida, ne ispadnu ignorantne budale, već samo budale.

 

Ali ovo nije sve...

 

Počeli su i rođendanske čestitke da naplaćuju.

"Srećan rođendan" - 50 evra. Isto to, uz posvetu fanatiku - 100 evra. Ako zapevaju, ni Vučićevih dodatnih 60 evra nas neće izbaviti iz ekonomske krize. Osim ako nemate penzionere u porodici. Zamislite koliko je Merilin Monro mogla da naplati Kenediju rođendansku pesmu ili Ekrem Vesni Vukelić Vendi... Mnogo košta. (Napomena: Cene su paušalne i nemaju nikakve veze sa stvarnošću.)

 


 

Zašto niste zaslužili pomoć od države (Čitaj građana države)? Evo nekoliko razloga:

 

 1. Utaja poreza,

 2. Pohlepa,

 3. Treš muzika;

 

 Nedovoljno razloga? Previše, dame i gospodo.

 

Okej, otišli ste na tezgu i dobili novac na ruke, čelo, tacni, u dekolte, u gaće... Nije ni bitno. Okej, zasvrbeo Vas je levi dlan, pa ste umesto da platite porez, novac sakrili u džep.

ALI ODAKLE VAM PRAVO DA TRAŽITE NOVAC IZ BUDŽETA DRŽAVE KOJI PUNE SMRTNICI OPOREZIVANJEM NJIHOVIH MIZERNIH PLATA KOJE VI ZARADITE ZA SAT VREMENA FALŠIRANJA, MEKETANJA, LIP SYNC-OVANJA, KAKOFONIJE, NEPRIVLAČNOG TVERKOVANJA I "AJMO SAD VI" B.S.?

  BOGATA SIROTINJA
 

Zašto se naši eminentni pripadnici estrade ne hvale svojim prihodima? Zašto, kad na društvenim mrežama ne kriju svoju imovinu od javnosti, te svakodnevno možemo da zavirimo u njihove novčanike (bukvalno), garderobere, luksuzne stanove i kuće, da bacimo pogled na njihove najnovije automobile uz obaveznu napomenu da su sve sami stvorili (osim kad treba da prijave prihode; tad svi imaju bogate tetke iz Beča) ili da dobijemo njihove zadnjice na tacni iz svakog ugla (uz napomenu da ih majka takve rodila; plastičari na aparatima)? Zato što su skromni, ne žele da se osećamo loše kad vidimo te astronomske tarife, ili zato što im je to prozor da manipulišu zaradom i troškovima i na taj način plate daleko manji porez nego što bi trebalo?

  ISPIRANJE MOZGA
 
 
 
Je l' se sećate kad je Goga Sekulić pevala odu švalerkama, onu o insignijama feminizma i uspeha - gaćicama koje su još uvek kod njega. Baš je zavukla njegovoj devojci/ženi.
 
 
To nije bio najbesmisleniji tekst ikada. U poslednjih nekoliko godina, na estradnom nebu održava se takmičenje u apsolutnom besmislu.
 
Od afirmativnih poruka:
 
 Tresi, tresi, tresi, tresi, tresi, tresi
Tresi, tresi, tresi, tresi, tresi, tresi
Tresi, tresi, tresi, tresi, tresi, tresi (vreo)
Tresi, tresi
Tresi, tresi, tresi, tresi, tresi, tresi
Tresi, tresi, tresi, tresi, tresi, tresi (vreo)
Tresi, tresi, tresi, tresi,
 
 
Da, pa teško je ne shvatiti instrukcije.
 
 
 
 Ne mogu da zaradim, kol'ko trošim u danu
Ona hoće nove silikone - dobiće bananu
 

Ma bitno da se rimuje...
 
 
 
 Slazem samo dolare, evre i franke
slazem nokte, haltere, stikle i tange (zato slazem)
slazem zlato, dijamante, brilijante
slazem, samo slazem i necu da stanem (zato slazem)
 
 
Da, OKP?
 
 

 
Ti lutaš, bebo

Skren'o si s puta, bebo

To nije ljubav, bebo

Samo sam luda, samo sam luda
 
 
 
Ko ne želi da skrene s puta nakon što čuje ovo?
 Da ne nastavljam, shvatate poentu. Treš.
 
 
 
 
SMRT NEURONIMA
 
 
 
Slušajući ovaj treš od muzike spali smo na dve funkcionalne nervne ćelije. Alkohol. Droga. Kriminal. Nasilje. Slava. Lova. Siže svakog hita u poslednjih nekoliko godina.
 
Žene se svakodnevno degradiraju, gube se prioriteti, usađuju pogrešne vrednosti u mozak. Omladina očajnički traži afirmaciju u broju pratilaca, lajkova i komentara na društvenim mrežama. Slava postaje sve. Očajnička želja za slavom bez ikakvog pokrića (danas je retkost biti talentovan za scenu) i lakom lovom, dovodi klince u poziciju da biraju između onoga što jesu i onoga što bi želeli da budu. Većina odabere pogrešno.
 
 

 
 
 ONO ŠTO ESTRADA ZABORAVLJA
 
 
 
 Kada pogledate svoju aktivu, da li razmišljate o onima koji su Vam omogućili sve što posedujete? Estradna eminencija ne.
 
Oni hodaju zemljom kao bogovi, paraju oblake svojim izoperisanim nosevima veličine kikirikija i pričaju o uticaju koji imaju na još uvek nerazvijene, mlade mozgove s ponosom (Mi edukujemo i motivišemo Vašu decu. Povećajte im džeparac da mogu da se naroljaju na našim nastupima. SRDAČNO, ESTRADA).
 
Gde je nestao umetnički izraz? Kako možemo da Vas nazovemo umetnicima kad svakodnevno servirate kič i šund na naše dovoljno pune tanjire? Je l' umetnički izraz batinanje i varanje bračnih partnera i partnerki? Možda slike Vaših polnih organa na naslovnim stranama najpoznatijih toalet papira od novina? Ili Vaši kostimi za nastup (lateks tanga gaće i čipkani steznik, a preko toga svemirsko ćebe da zaštitite silikone od sunčeve toplote)? 
 
 
 Ali najvažnije od svega, zaboravljate ko Vam je omogućio lagodan život i pogled ispod obrve. Narod. Sirotinja. Fanatici. Omladina. Zaboravljate da Vi živite od nas, ne obrnuto. Mi bez Vas možemo. Bez Vaše treš muzike, Vaših kič kostima, sintetičkih umetaka, fotošopiranih do neprepoznatljivosti lica sa naslovnica, Vašeg neznanja.
 
 
Setite se kad prođete u skupom automobilu da na pešačkom stanete ljudima koji će Vam sutra doći na nastup (Ne da ih pregazite). Setite se da podelite koji broj za lečenje dece SMS-om bez prethodnih molbi očajnih roditelja u inbox-u. Setite se kad vidite radnicu u supermarketu, poštara ili konobara u kafiću, da se zahvalite osmehom zbog usluge i 90.000 dinara. A mi ćemo se setiti pouke koju smo izvukli iz pandemije.
 
Da ste bogata sirotinja.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=381312

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to SELJOBRITIJI U DOBA KORONE  1. Visit Annaitent

    Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы
    https://dentaquest.ru/
    Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
    dentaquest.ru